Sunday, July 12, 2009

Men hvis noen spør...

Så ville jeg sagt ja, jeg kan kalle meg feminist i den forstand at... og fortalt hva jeg legger i ordet. Det kom jeg fram til nå. Puh, det er kanskje ikke SÅ vanskelig?

2 comments:

  1. Hei!

    Liker bloggen din så godt!

    Det var gøy å lese at du hadde sett kommentaren min til Minneapolise :)

    Jeg synes det er viktigere at folk er opptatt av den enkeltes mulighet til likeverd. Jeg synes også det er viktig at folk som ikke passer inn i A-4 kategorien av folk som har stort armslag og definisjonsmakt, kommer til ordet og viser at de er verdt like mye, bidrar like mye og bør høres i like stor grad.

    Det er mange kategorier som er viktige å kjempe opp. For meg er kjønn den viktigste kategorien. Den er gyldig blandt fattige, rike, asiatere, afrikaner, europeere, amerikanere. Og den er viktig hjemme, i bedrifter, i gata, på skolen. Og gjennom tid. Hvordan kjønnsystemer endrer seg overraskende sakte og overraskende fort er også gøy å observere, synes jeg.

    Jeg sitter faktisk med en kategori som gir meg en spesifikk vinkling og motivasjon når jeg vurderer verden, via mitt blikk.

    Det er gøy.
    Litt Alice in Wonderland.

    Så ja. Jeg er feminist. Det er å anbefale!

    ReplyDelete
  2. Takk for hyggelig kommentar:)Og jupp, det er veldig interessant å betrakte verden fra et slags kjønnsperspektiv. Jeg skal definitivt komme tilbake til dette temaet!

    ReplyDelete